HULP VRAGEN

Uitgestoken handenIedereen kan wel eens een handje extra gebruiken en in Grijpskerk zijn veel mensen die graag willen helpen. Ze bieden gezelschap, ondersteunen bij het regelen van vervoer, doen kleine klusjes rondom het huis, helpen bij problemen met laptop, telefoon of televisie, doen boodschappen, ondersteunen bij administratie en meer…
Hieronder lees je meer over ons aanbod.

GEZELSCHAP BIEDEN

Ieder mens heeft behoefte aan gezelschap op zijn tijd.  Zoek je iemand om mee te wandelen, fietsen of gewoon een kop koffie te drinken en een praatje te maken?  Of misschien vind je spelletjes leuk? Wij proberen fijn gezelschap voor je te vinden waar u een klik mee heeft.

VERVOER

Misschien heb je even niemand in uw omgeving of sociaal netwerk die je naar het ziekenhuis, tandarts kan brengen.
Of misschien wil je graag jouw zus of broer bezoeken die in de omgeving woont, maar lukt het je niet om daar zelf te komen.
Onze vrijwilligers willen je dan wel helpen:Wij overleggen met je waar en wanneer je gehaald en gebracht wilt worden en zoeken daarna een vrijwilliger die je met de auto vervoert. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.
Wij berekenen voor sommige plaatsen een vast tarief:

Groningen€ 13
Buitenpost€ 7,50
Zuidhorn€ 5.00
Grootegast€ 5.00
Kommerzijl, Visvliet, Pieterzijl€ 2,50
Niezijl€ 1,50
Grijpskerk€ 1,00

Voor andere afstanden berekenen we 0.35 ct. per km.

Taxipas

Deze moet aangevraagd worden via de gemeente. Tel 14-0594. Dit is een WMO voorziening. De maximale afstand: 30 km.

Valyspas

Kan aangevraagd worden als je taxipas hebt.  Dit is bedoeld voor afstanden boven de 30 km.

KLUSJES IN EN RONDOM HET HUIS

Heb je kleine klusjes in en rondom huis die maar blijven liggen? Of ben je zelf door uiteenlopende redenen niet langer in staat om deze klusjes uit te voeren?
Bel of mail ons! Of kom langs. Wij staan u graag te woord.

PROBLEMEN MET LAPTOP, TELEFOON, TELEVISIE

Als je problemen heeft met jouw telefoon, laptop, televisie en je meldt dit aan ons, dan nemen wij contact op met een van onze ‘internettechneuten’. Er komt dan iemand bij je langs om te proberen het probleem op te lossen. Lukt dit niet, dan verwijzen ze je door naar een regulier bedrijf.

BOODSCHAPPEN DOEN

Ben je door omstandigheden niet zelf in staat om jouw boodschappen te doen? Of wil je graag dat iemand met jou boodschappen doet? Laat het ons weten dan gaan we op zoek naar de juiste persoon om u te helpen.

ONDERSTEUNING BIJ DE ADMINISTRATIE

Voor de een is het fijn om de administratie te doen, voor de ander zorgt het voor onrust. Formulieren zijn vaak in ambtelijke taal en niet altijd gemakkelijk te begrijpen.
In Grijpskerk en omgeving zijn mensen die je graag hierbij helpen en je heel wat stress kunnen besparen. Neem gerust contact met ons op.

UITLENEN HULPMIDDELEN

Voor de uitleen van kleine hulpmiddelen kunt u ook bij ons terecht. Hier kan je meer lezen over uitlenen hulpmiddelen.

ANDERS

Natuurlijk ondersteunen wij je ook graag bij andere zaken die hier niet genoemd zijn.
Misschien zoekt je bijvoorbeeld tijdelijk iemand die je hond wil uitlaten.
Neem contact met ons op!  Dan bespreken wij de mogelijkheden met elkaar.

 

 

Dorpsraad Grijpskerk