Dorpsschouw Grijpskerk

Vorige week woensdag 24 april 2024 hebben Johan en ik (Freddy) namens de Dorpsraad en Tineke Wobbes en Bea Mulder namens de gemeente Westerkwartier een Dorpsschouw in Grijpskerk gehouden.

Wij begonnen bij fietswinkel Penninga en hebben daar de verkeerssituatie / bereikbaarheid besproken met de broers Penninga.  Om bij de winkel te komen moet je namelijk heel erg goed uitkijken.

Daarna zijn we op de fiets gestapt, (de medewerksters van de gemeente mochten een splinternieuwe e-bike lenen van Penninga!) en zijn wij onze schouw begonnen. Via het industrieterrein (onnodige rotonde) richting de Westerhorn (gevaarlijke kruising). Daarna kwamen de (verwijderde) bankjes en de straatverlichting in het park de Enk ter sprake en natuurlijk ook de locatie voor het Lauwerscollege. De reis ging verder naar het evenemententerrein de Poel aan de Oosterkade waar het dorp graag een stroomkast en een watertappunt wil realiseren. Ook hebben we nog een bezoek gebracht aan de begraafplaats.  Via de Poel naar de parkeersituatie rondom de Nieuwe Wierde en zo richting Kerkplein 6 waar we met een aanwonende hebben gesproken over lawaaioverlast en onderhoud rondom Kerkplein 6. Tijdens de schouw was het gelukkig redelijk weer maar toch zijn we het laatste stukje richting fietswinkel Penninga nat geregend. Gelukkig hadden de heren Penninga koffie, thee én een lekker gebakje van bakkerij Jager klaar staan, zodat we ons lekker op konden warmen. De paar punten die nog op de agenda stonden hebben we besproken tijdens de koffie. De Abri’s gaan uit het straatbeeld en worden geplaatst bij de Jeu de boules op het terrein van het zwembad. De straatverlichting nabij het kruispunt Westerhorn brandt weer (breuk in de stroomkabel), en het voorstel is om de verhoging in de middenberm nog te voorzien van katteogen (reflexi).

Het straatwerk langs de Groningerstraatweg is inmiddels gerepareerd. De straatverlichting rondom het stationsgebied wordt opgepakt door een collega.

Ik zoek nog een contactpersoon bij de gemeente die over de stroomkast en het watertappunt gaat, maar dat valt nog niet mee! (kastje naar de muur gevoel).

 Al met al vonden wij het een geslaagde middag en hebben we veel onderwerpen besproken. Wij hebben de broers Penninga bedankt voor hun gastvrijheid!

Dorpsraad Grijpskerk